Cégvilág

Seychelles-i légitársaságba vásárolt be az arab Etihad

A Seychelles-szigetek kormánya és az Egyesült Arab Emírségek 2003 óta működő nemzeti légitársasága, az Etihad Airways megállapodást kötött az Air Seychelles Ltd. 40 százalékának megvételéről - tájékoztatta a Turizmus Online-t a légitársaság magyarországi képviselője.

Az Etihad Airways 20 millió dollárt fektet be, míg a Seychelles-i kormány ugyanekkora tőkeinjekcióval járul hozzá az ügylethez. Ezen felül az Etihad 25 millió dolláros részvényesi kölcsönt nyújt hálózatfejlesztésre és a működési tőkére. Joel Morgan, a Seychelles-szigetek belügyminisztere szerint a a fenntartható, hosszú távú fejlődést és az erősebb nemzetközi jelenlétet biztosíthatja az Air Seychelles számára.

James Hogan, az Etihad Airways vezérigazgatója a befektetéstől a légitársaság kiemelten fontos szabadidős, Indiai-óceáni és afrikai működésének kiterjesztését várja, benne a Seychelles-szigetekkel, mely az utóbbi években igen meggyőző vendégforgalmi adatokat mutathat fel. Az Air Seychelles pedig Abu Dzabin keresztül kulcsfontosságú európai piacokon – Németország, Franciaország, Olaszország és az Egyesült Királyság – jelenhet meg erőteljesebben az Etihad révén – írja a Turizmus Online.

Hasonlóan fontos mind üzleti, mind pedig turisztikai téren Kína, ahova az eljutási lehetőségek szintén kibővülnek. A megállapodás révén az Air Seychelles irodái megjelennek a Etihad útvonalhálózaton a hatékonyabb marketing- és értékesítési munka elősegítésére. Mahé és Abu Dzabi között az Etihad heti 4 helyett naponta repül, illetve további járatok hadrendbeállítását tervezi. Az Eithad segít a flotta megújításában illetve a járathálózat fejlesztésében. Közös kód alatt repül majd a két légitársaság több ázsiai, európai, közel-keleti járata. Tovább egymáshoz hangolják a törzsutas programjaikat is.

 

Seychelles-szigetek légitársaság etihad arab emírségek
Kapcsolódó cikkek