Cégvilág

Késik az állami mobilszolgáltató

Egyelőre nem jogerős az a döntés, amely szerint az állami konzorcium nyerte a mobiltendert. Az új cég 45 napig még biztosan nem építkezhet.

Legkorábban áprilisban kezdheti meg a hálózatépítést az állami mobilszolgáltató, miután értesüléseink szerint megtámadták a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) azon döntését, amely értelmében a Magyar Posta Zrt.-Magyar Villamos Művek Zrt.-MFB Invest Zrt. alkotta konzorcium veheti a meg a 900 megahertzes frekvenciasáv 5 megahertzes egybefüggő blokkját.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy a már piacon lévő szolgáltatók közül egy biztosan fellebbezett a döntés ellen, ám mivel már korábban is többen kifogásolták az NMHH bizonyos határozatait, megeshet, hogy a három cégből több is élt a jogorvoslat lehetőségével. A hatóság január utolsó napján hirdette ki az aukció eredményét, ezt követően a cégeknek 15 napjuk maradt a döntés megtámadására. A határidő utolsó napján meg is érkezett a fellebbezés, amely így eltolta a határozat jogerőre emelkedését.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

NMHH médiahatóság frekvencia mobil mobiltender
Kapcsolódó cikkek