Cégvilág

Orvosi béremelés: átlag 57 000 forint

Fele-fele arányban részesülnének az egészségügynek jutó béremelési keretből a kórházakban és szakrendelőkben foglalkoztatott szakdolgozók és az orvosok.

A 30 milliárd forint egyik fele így 10,7 százalékos, bruttó 12000 forintos, illetve egy másik számítás szerint 6 százalékos általános béremelést plusz 25 százalékos pótlékemelést jelentene a nővéreknek, asszisztenseknek, ez 65 ezer embert érintene – értesült a Világgazdaság.

Ami az orvosokat illeti: a 29000 doktorból 18 ezren számíthatnak béremelésre, melynek mértéke átlagosan 57000 forint lenne. Felvetődött, hogy kor, beosztás és szakma szerint differenciálnának. Azaz, hogy itthon tartsák az orvosokat, a „veszélyeztetett” korosztály és szakma kaphatná a nagyobb emelést. A kormányzat lapunk információi szerint ragaszkodik hozzá, hogy a háziorvosok kimaradjanak a béremelésből, a keret pedig bruttó összeg legyen.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

béremelés orvos pótlék
Kapcsolódó cikkek