Cégvilág

Rekord számú álláskereső - Mérnök és informatikus a király

2012 első hónapjában rekordszámban, több mint 1 millió alkalommal keresték fel a Jobinfo.hu állásszemléző oldalt, ami az előző év hasonló időszakához képest 40 százalékos növekedést hozott.

Mérnöknek, informatikusnak jó most lenni, derült ki a Jobinfo.hu állásszemléző oldal legfrissebb elemzéséből. Az ilyen végzettséggel és tapasztalattal rendelkezőkre hamar lecsap a munkaadói oldal, legalábbis erről tanúskodik, hogy a kínálati és a keresleti oldalt egybevetve ebben a két kategóriában mutatkozik leginkább hiány.

A kereslet és kínálat arányát vizsgálva a távmunkát keresők vannak a legrosszabb helyzetben, hiszen itt a kisszámú lehetőség iránt rendkívül nagy az érdeklődés. Hasonló cipőben járnak még a beszerzés, logisztika és adminisztráció területén elhelyezkedni vágyók, de komoly tülekedésre számíthatnak azok is, akik a turizmus és idegenforgalom szakmában keresnek munkahelyet. A fő álláskategóriák alapján egyébként a legtöbb nyitott pozíció az értékesítés és valamint a szak- és fizikai munka területén található a Jobinfo.hu adatai szerint. Ezeken a területeken a kereslet és a kínálat aránya is kiegyensúlyozottnak mondható.

A Jobinfo.hu közel 10 éves fennállása óta abszolút rekordot hozott 2012 januárja, több mint 1 millió alkalommal keresték fel az oldalt, ami 2011 januárjához képest 40 százalékos növekedést jelent.

állásportál mérnök álláskereső informatikus jobinfo munkahely
Kapcsolódó cikkek