Cégvilág

142 díjat gyűjtöttek a magyarok a nemzetközi párlatversenyen

A 2012-es, ausztriai Destillata nemzetközi párlatversenyen 10 ország 187 főzdéje, 1 662 mintával nevezett, a versenyen 26 magyar cég is indult.

A Tirolban rendezett díjátadóról 142 éremmel tértek haza a magyarok, és az országok szerinti összesítésben a harmadik helyet foglalták el. A Nemzetgyőztes 20 éremmel az Agárdi Pálinkafőzde lett – amely az üzemek értékelése során bekerült a 11 tagú kiválasztottak körébe is –, és a zsűri összesített pontszámai alapján is első helyezett volt; a második helyen a Vitalis Kft. és a Pap és Pap Kft. végzett, a harmadikak pedig a Gyulai Pálinka Manufaktúra és a Gyümölcspárlat Bt. lettek – írja a Turizmus Online.

Az Év Párlata címet idén négy termék nyerte el, valamint két minta elérte a maximális 20 pontot: a Hegyközi Manufaktúra Kft. 2010-es Birs Pálinkája és a Vitalis Kft. 2011-es Márton és lányai Szamóca Pálinkája. A hat „újonc” főzde 15 éremmel tért haza első Destillata megméretéséről. Az idén is voltak különlegességek, amelyeket ezüstéremmel díjazott a zsűri, mint például a Brill Pálinkaház sütőtök és zeller párlatai.

párlat verseny magyar Destillata díj
Kapcsolódó cikkek