Cégvilág

Szegény Blackberry és Windows Phone

A Nielsen legfrissebb adatai azt mutatják, hogy az amerikai piacon pillanatokon belül utolérik az okostelefon tulajdonosok a régi készülékkel rendelkezőket. A gyorsan érő piacon a jelek szerint az Androidon és az iOS-en kívül nemigen terem babér más operációs rendszernek.

2012 februárjában az okostelefonok aránya 49,7 százalék, ami figyelemreméltó, főként, mivel tavaly ilyenkor még csak 36 százaléknál tartott a szektor. A TechCrunch a Nielsen adatait elemezve hangsúlyozza, hogy mind az Android, mind az iOS növelte részesedését: a Google operációs rendszere 48, az Apple-é 32 százalékot ért el az előző hónapban.

A két rivalizáló platform erejét mutatja, hogy az elmúlt három hónapban megvásárolt okostelefonok 48 százalékát Android, 43 százalékát iOS hajtja. A Blackberry népszerűsége tovább csökkent, immár csak 5 százalékot ér el, míg a Windows Phone sem tudta magát 4 százalék fölé verekedni. Mindenesetre még a piac 50,3 százaléka a gyártó rendelkezésére áll, kérdés, hogy az immár Windows Phone-t használó Nokia, illetve a régi motoros Blackberry fel tudja-e küzdeni magát.

ios Windows Phone Apple Android Google
Kapcsolódó cikkek