Cégvilág

Tényleg felforrósodik az új iPad? - Íme, a mérések

A Consumer Reports tesztelte az új iPadet, miután az internetes fórumokon elterjedt a hír, hogy az Apple táblagépe felforrósodik hosszabb ideig tartó használat esetén.

Az amerikai fogyasztóvédelmi szervezet tesztje során az új iPad 47 fokra melegedett fel háromnegyed óra folyamatos játék után. A készülék 10 fokkal magasabb hőmérsékletet ért el, mint az előző iPad ugyanilyen körülmények között – idézi a Reuters a Consumer Reports adatait.

A neves amerikai szervezet még nem készítette el végleges véleményét az iPadről, pár nap múlva hozzák nyilvánosságra a végleges teszteredményeket és azt is, vételre ajánlják-e a készüléket. A független szervezet munkatársa az eddigi vizsgálat kapcsán elmondta: hosszabb ideig tartó használat után a táblagép kifejezetten felmelegedett, de nem annyira, hogy az komolyabb kellemetlenséget okozott volna.

Az előző pénteken bemutatott táblagéppel kapcsolatban eddig több százan írták meg, hogy zavaróan túlmelegszik és egyes esetekben hibernálja is magát, hogy visszahűlhessen az üzemi hőmérsékletre. Az Apple a jelenséget kommentálva kiemelte, hogy a készülék eddig nem látott élességű Retina kijelzője és a tízórás üzemidő megköveteli a nagy akkumulátort, de a táblagép a specifikációban meghatározott 0 és 35 fok közötti hőmérsékleten marad a használat során.

 

Consumer Reports túlmelegedés Apple iPad
Kapcsolódó cikkek