Cégvilág

Fejleszt a Posta: Jön a fehércsekk és a mérőóra leolvasás

A Magyar Posta felkészül a 2013. január elsejei piacnyitásra, és ezt szem előtt tartva végzi stratégiai fejlesztéseit saját erőből - hangsúlyozta Geszti László vezérigazgató, hétfőn, Budapesten.

Kiemelte: elsősorban az elektronikus kapacitásukat fejlesztik, amelyre építve bővíteni és javítani lehet a szolgáltatásokat, köztük a pénzforgalmi tevékenység szélesítését. Geszti László elmondta: a versenyben logikus lépés nemzetközi szinten is nyitni, a regionális terjeszkedés során a Magyar Posta érdeklődik a montenegrói, illetve a román posta privatizációja iránt, ez utóbbi esetében információjuk szerint 30 százalékot kíván értékesíteni a tulajdonos. Kérdésre válaszolva közölte: részleteket azért nem tud mondani a privatizációkkal kapcsolatban, mert mindkét társaság esetében a folyamat elején vannak, még nem jutottak el az "adatszobáig".

Varga Dezső, a Magyar Posta üzleti és koordinációs vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a posta bevételeinek 70 százalékát már most is a versenypiacon szerzi, és 30 százalékot tesz ki az 50 gramm alatti levélforgalom. Terveik szerint a levél- és a pénzforgalom területén komplex szolgáltatást tudnak majd nyújtani ügyfeleiknek az informatikai fejlesztések megvalósulása révén. Tervezik, hogy a csomagküldésben 0-24 órás lehetőséget biztosítanak, bővítik az önkiszolgáló postabolt-hálózatukat, és növelni kívánják szerepüket a hírlapterjesztésben, akár cégfelvásárlással is, továbbá új szolgáltatásokat vezetnének be, például a mérőóra leolvasást.

Bakati Gábor pénzforgalmi vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy kifejlesztik a "fehércsekk" terméket, egyrészt újrafeldolgozható papírt használnak, másrészt elektronikus számlaügyintézést tesznek lehetővé. Kitért arra, hogy a Magyar Posta évente 300 milliárd forint állami értékpapírt is értékesít, és a jövőben a csúcstechnológia bekapcsolásával bővítik ezen a területen is a szolgáltatásukat.

Kérdésre válaszolva Geszti László hangsúlyozta, hogy a pénzügyi tranzakciós nemcsak a sárgacsekket érinti, hanem más pénzügyi szolgáltatásokat is, és mivel még nincsenek kidolgozva a részletek, így nehéz megmondani, hogy ez mekkora összeget jelent majd.


 

küldemény mérőóra posta fehércsekk levél elektronikus
Kapcsolódó cikkek