Cégvilág

Hihetetlen? - Az Explorer javított a Firefox és Chrome ellenében

Emelkedett márciusban a Microsoft böngésző programja az Internet Explorer (IE) részesedése az internet felhasználói piacon.

Az amerikai Net Applications piackutató vállalat felmérése szerint az IE az idén márciusban 53,8 százalékra növelte részesedését az internet-felhasználók körében a februári 52,8 százalékról. Tavaly márciusban az IE piaci részesedése még 57,82 százalék volt.

A többi internetes böngésző program piaci részesedése kismértékben csökkent: a Mozilla Foundation Firefox böngészője a februári 20,9 százalékról márciusban 20,6 százalékra, a Google Chrome böngészője 18,9 százalékról 18,6 százalékra, az Apple Safari 5,2 százalékról 5,1 százalékra, az Opera pedig 1,7 százalékról 1,6 százalékra csúszott le.

A mobilinternet-elérés terjedése ellenére is az internethasználat túlnyomó részét még asztali számítógépek bonyolítják, igaz csökkenő mértékben: részesedésük a tavaly márciusi 95,8 százalékról 92,5 százalékra csökkent.

Az idén márciusban az internet elérésnek már 7,2 százalékát táblaszámítógépek és okostelefonok kezdeményezték, szemben a tavaly márciusi 3,9 százalékkal. Ezen belül az Apple Safari böngészője vezet 60,5 százalékkal, a második helyen a Google Android áll 19,3 százalékkal, majd az Opera Mini következik 15,4 százalékkal.

internet exporer piaci részesedés internet internethazsnálat piackutató
Kapcsolódó cikkek