Cégvilág

A Yahoo-vezér bocsánatot kért a diplomacsalásért, de nem mond le

Scott Thompson, a Yahoo csalásba keveredett vezérigazgatója elnézést kért, amiért önéletrajzában hamisan állította, hogy informatikus-diplomával rendelkezik, de nem adott magyarázatot és nem utalt arra, hogy lemondana.

Thompson megfogalmazása szerint teljes felelősséget vállal a történtekért, amelyek rossz irányba mozdították el a céget és ígéri, hogy mindent elkövet a gyengélkedő részvényárfolyam javítására. Thompson említést tesz a csapatmunka szükségességéről és reményét fejezi ki, hogy az ügy hamar lezárul. Ugyanakkor – írja az AP – nem ad magyarázatot az önéletrajz-hamisításra és nem utal arra, hogy lemondana pozíciójáról.

Lehetséges azonban, hogy ő vagy a cége kénytelen lesz megtenni ezt a lépést, miután a Yahoo egyik nagyrészvényese, a Third Point LLC. vezetője ultimátumot adott az informatikai óriásnak arra, hogy távolítsa el a csalásba keveredett vezért. Daniel Loeb, a befektetési alap vezetője bírósági eljárásban követelheti Thompson lemondatását, emellett hozzáférést követel a vezér alkalmazásához vezető dokumentumokhoz és a többi hat igazgató kinevezésének körülményeit is meg akarja ismerni.

A csoportból öt tag Thompson kinevezését követően került pozíciójába, a hatodik tag, Patti Hart pedig máris a Third Point célkeresztjébe került. A 2010-ben kinevezett Hartról (aki egyébként a Thompson kinevezéséhez vezető kiválasztási folyamatot vezette) szintén kiderült, hogy téves adatokat közölt önéletrajzában. Hart ugyanis azt állította, hogy marketing diplomát szerzett, miközben valójában a marketin csak a szakiránya volt az Illinois State Universityn, ahol üzletvitelből diplomázott. A helyzet tehát mindenképpen Loebnek kedvez, aki három szövetségével együtt azon dolgozik, hogy négy helyet szerezzen meg a Yahoo igazgatótanácsában.

csalás lemond thompson diploma Yahoo önéletrajz
Kapcsolódó cikkek