Cégvilág

Bővül a Zeiss magyar távcsőgyára

Optika Mátészalkáról látja el a világpiacot szemüveglencsével a cég Folytatja a kapacitásnövelő beruházásokat a Carl Zeiss Mátészalkán. A szemüveglencsegyártó leányvállalat az elmúlt évben jelentősen növelte árbevételét.

Egy európai uniós pályázat révén 600 ezer euró értékben telepítenek gyártóberendezéseket a távcsöveket gyártó Carl Zeiss Sport Optikai Kft. mátészalkai üzemébe – mondta el lapunknak Karaffa Róbert, aki egy személyben a távcsőgyár, és a szomszédos szemüveglencse gyár, a Carl Zeiss Vision Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. A Sport Optikai Kft. hetente  600-700 darab távcsövet valamint különféle alkatrészeket szállít az anyavállatatnak.

A minőségi termékkörrel a 150 fős cég közel annyi árbevételt termel, mint a 430 embernek munkát Vision Hungary Kft. Ez utóbbinál a szeptember 30-án zárult üzleti évben összesen 217 millió forint értékű beruházásokat hajtottak végre, amelyek nem valósultak volna meg egy három évvel ezelőtti 400 millió forintos beruházás nélkül. A Carl Zeiss döntése értelmében ugyanis 2009 tavaszán befejeződött a mátészalkai üzemben a műanyaglencse termelés, és ezzel párhuzamosan kezdődött meg az üveg lencsegyártó kapacitás fejlesztése.

További részletek a szerdai Világgazdaságban

mátészalka távcsőgyár Zeiss
Kapcsolódó cikkek