Cégvilág

Dávid Ilona a MÁV élén

Péntektől a GySEV eddigi vezérigazgatója, Dávid Ilona a MÁV igazgatósági elnöke a szaktárca közleménye szerint.

Péntektől Dávid Ilona vezeti a magyar állami vasúttársaságot.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint kezdetben megbízásos formában, fizetés nélkül tölti be az igazgatósági elnöki posztot. Korábbi beosztásából, a magyar-osztrák GySEV Zrt. vezérigazgatói megbízatásából ugyanis már néhány napja lemondott, de - mint a társaság szóvivője a Világgazdaság érdeklődésére elmondta - a lemondást hivatalosan csak a május 23-i közgyűlés fogadhatja el, rendkívüli közgyűlésről pedig eddig nem döntöttek. Dávid Ilona a GySEV igazgatósági elnöki tisztét megtartja. Utódja, megbízott vezérigazgatóként Kövesdi Szilárd gépészeti és pályavasút üzletágvezető lehet.

Dávid Ilona elődje, Szarvas Ferenc közös megegyezéssel távozik a MÁV Zrt. éléről. Közleménye szerint a szaktárca a GYSEV Zrt. elmúlt két évének eredményei alapján tartja alkalmasnak tartja Dávid Ilonát a kormányzati elvárások megfelelő képviseletére és teljesítésére, amelyek szerint "a közösségi közlekedés teljes megújításában döntő fontosságú feladat a legnagyobb hazai vasúttársaság szervezeti átalakítása, ésszerűsítése, működési és gazdálkodási hatékonyságának növelése.''"

Dávid Ilona 2010 júliusa óta volt a GYSEV vezérigazgatója. A kormányszóvivői iroda április 20-án köölte az MTI-vel, hogy Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közös megegyezéssel 30 napon belül távozik a nemzeti vasúttársaság éléről, s hogy május 1-jétől a közösségi közlekedés átalakításáért felelős kormánybiztos Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára. Szarvas Ferenc 2010 augusztusa óta irányította a vasúttársaságot.

Sajtóértesülések szerint Dávid Ilona


More Sharing ServicesMegosztás | Share on facebookShare on iwiwShare on googleShare on twitter
 
 
Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor megnézheti a hozzászólásokat!





   

szarvas ferenc dávid ilona GYSEV Fónagy János MÁV
Kapcsolódó cikkek