Cégvilág

Kivonul Békéscsabáról a Hungaropharma

Mintegy száz ember munkahelye szűnik meg a békési megyeszékhelyen, miután a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedő cég bezárja békéscsabai raktárát. A döntést a gyógyszerpiacot érintő kormányzati megszorítások és a gyógyszerforgalom várható európai szintű csökkenése egyaránt megalapozta – közölte a Világgazdasággal a cég vezérigazgatója.

Feller Antaltól megtudtuk: a cég már tavaly új logisztikai stratégiáját dolgozott ki és vezetett be. Ennek első lépéseként 2011-ben elsőként a pécsi kereskedőházukat zárták be. A békéscsabai kereskedőházból utoljára várhatóan a 3. negyedév közepén szállítanak árut a patikákba. Ezt követően a keleti országrész gyógyszertárait Miskolcról és Debrecenből látják el áruval, ahogyan a Dunántúlra is két városból, Kaposvárról és Veszprémből szállítanak. A fővárosi és ahhoz közeli településeket pedig a budapesti raktár szolgálja ki. 

A működési költségeket a cég annak érdekében csökkentette, hogy megőrizhesse az ellátás színvonalát, illetve a patikáknak adott kedvezményeket. A nagykereskedők 2010-ben 10 milliárd forintnyi engedményt adtak a gyógyszertáraknak, ami meghaladja a gyógyszer-kiskereskedelmi szektor 2010-es éves eredményét, ami 7,5 milliárd volt.

A Hungaropharma telephelyein, kereskedőházain és leányvállalatán keresztül az ország teljes területére szállít. A Békéscsabai Kereskedőház elődjét 1998-ban vásárolta meg, 1999-ben korszerűsítette. Ebből a raktárból eddig 224 patikát láttak el. A kezdő évhez képest mintegy két és félszeresére nőtt a kereskedőház éves forgalma, és 77 százalékkal nőtt a megrendelések száma.

 

Békéscsaba megszorítás hungaropharma
Kapcsolódó cikkek