Cégvilág

A mobil office szoftverben is élre tör a Google

Az AP meglátása szerint a Quickoffice gyártójának megvásárlásával a Google tovább élezi a versenyt a Microsofttal.

A Quickoffice segítségével az okostelefon tulajdonosok a mobiljukon szerkeszthetik a Microsoft irodai szoftvereivel készített dokumentumaikat és hamarosan a Google vezényletével tehetik ezt. A keresőóriás nem árulta el az akvizíció részleteit, mindenesetre a szoftvergyártóval a Google tovább bővíti az Apps és a Docs által képviselt irodai szolgáltatáscsomagot.

A Forrester elemzője az AP-nek nyilatkozva hangsúlyozza, hogy a felvásárlás jó ötletnek tűnik, mivel a Google fent említett programjai általában nem működnek együtt megfelelően a Microsoft termékeivel, ezt a hiányosságot orvosolhatja a Quickoffice. Ted Schadler szerint a vállalat bizonyára úgy alakítja majd a szoftvert, hogy azt szinkronizálni lehessen az Apps-szel, illetve az otthoni számítógépekkel. Az Apps-be történő integrálást egyébként már bejelentette a Google.

Jelenleg több mint 400 millió készüléken fut a 15-20 dolláros áron kapható Quickoffice. A szoftver előnye, hogy az Apple iPhone és iPad mellett Android operációs rendszerrel hajtott eszközökön is működik. A Microsoft a pletykák szerint egy ideje dolgozik a legnépszerűbb táblagép, az iPad számára megfelelő szövegszerkesztő csomagon, ha ezt piacra dobja, a Google kész lesz arra, hogy egy rivális termékkel álljon elő, vélhetően alacsonyabb áron. Az évtizede fennálló Quickoffice-t a társalapító Alan Masarek vezeti, a vállalat alkalmazottainak száma 400.

 

 

office Microsoft Google quickoffice szövegszerkesztő
Kapcsolódó cikkek