Érdekes megoldásokat kínálnak a nyomasztó adósságcsapdában lévő ügyfeleknek egyes cégek: a legújabb ajánlat fél százalék önerő befizetésével ígéri, hogy hozzájuthat az ügyfél a kiszemelt ingatlanhoz.

Miközben a kormányzati adósmentő programok hatékonyságát folyamatosan kritizálják, a piacon is folyamatosan bukkannak fel olyan ajánlatok, amelyek kiutat ígérnek a nyomasztó adósságcsapdából. A legutóbbi csábító konstrukcióval a Future Real Estate Network nevű társaság rukkolt ki néhány héttel ezelőtt, amely egy hosszú távú bérléshez hasonló megoldás révén azt ígéri, hogy az ügyfelet ingatlanhoz juttatja hozzá, vagy pedig kiváltja a már meglévő lakáshitelét.

A programba a tájékoztatók szerint már fél százalék önerővel be lehet szállni, utána az új belépők révén töltődik a rendszer, és ha megvan a 20 százalék önerő, már birtokba is lehet venni a kiszemelt ingatlant, amely persze kezdetben nem a szerződő, hanem a Future Real Estate tulajdonában lenne. A lakás árát egy bankhitelhez képest rendkívül vonzó részletekben lehet törleszteni, a futamidő maximum 35 év, de a promóció szerint, ha a kliens másokat is beszervez a rendszerbe, a jutalékok révén akár 2-3 év alatt is hozzájuthat a lakáshoz.
A történet első látásra vonzó, másodikra viszont kérdéseket vet fel.
További részletek a mai Világgazdaságban