Cégvilág

Óriási átalakulás - Külön Kína-felelőst nevezett ki a Volkswagen

Átfogó szerkezeti és személyi átszervezéssel kíván további lendületet biztosítani „Stratégia 2018” programja megvalósításának a Volkswagen Csoport.

Martin Winterkorn, az igazgatótanács elnöke. A felügyelőbizottság korábbi rendkívüli ülésén már jóváhagyta a tervezett intézkedéseket. Mindezek szellemében a teljes vállalatcsoport szintjén új, „Kína” feladatkör jelenik meg az igazgatótanácsban, amely a társaság világszerte legjelentősebb piacát hivatott szolgálni. A Volkswagen Csoport a 2011-es gazdasági év folyamán mintegy 2,3 millió járművet értékesített a kínai régióban, nagyjából 2,6 milliárd euró működési eredményt produkálva. Az új feladatkör felelőse Jochem Heizmann lesz, aki korábban az igazgatótanács új járművekért felelős tagja volt.

A haszonjármű-üzletág az elmúlt évek során a Volkswagen Csoport értékesítésében a második jelentős pillérré lépett elő. Az igazgatótanács további új, „Haszonjárművek” feladatköre Leif Östling irányítása alatt ennek megfelelően annak érdekében jön létre, hogy az MAN, Scania és Volkswagen Haszonjárművek márkák szoros együttműködésben használhassák ki a vállalati szinergiák kínálta lehetőségeket, valamint az ebben a piaci kategóriában rendelkezésre álló világméretű növekedési potenciált. Ennek értelmében a Volkswagen Haszonjárművek márka a jövőben a „Haszonjárművek” üzletág alá rendelve működik majd.

Az augusztus 31-ig a Scania igazgatótanácsának elnökeként tevékenykedő Leif Östling munkáját új pozíciójában az MAN, a Scania és a Volkswagen Haszonjárművek menedzsereiből álló csapat támogatja, még hatékonyabban segítve az egyes márkák további együttműködését, illetve fejlett hálózatba szervezését. Wolfgang Dürheimer, a Bentley és a Bugatti eddigi vezérigazgatója Ingolstadtban, az Audinál veszi át az igazgatótanácsban a műszaki fejlesztés területét.

 

haszonjármű átalakítás Volkswagen
Kapcsolódó cikkek