Cégvilág

A Pókember lenyomta Ted mackót

Az elemzői várakozásokat felülmúlva teljesített a Csodálatos Pókember az első hétvégéjén, az átalakított stábbal készült Marvel mozi a Transformers tavaly ilyenkor tartott bemutatóját is felülmúlta.

Az amerikai mozikban a Csodálatos Pókember 65 millió dollárt gyűjtött az első hétvégéjén, ezzel együtt a tengerentúlon az első hat nap alatt 201,6 millió dollárnyi bevételt kaszált a képregényhős. Ha ehhez a külföldi mozikat is hozzátesszük, akkor az új szereplőgárdával készült legújabb Marvel-film több mint 341 millió dollárnyi bevételt hozott. A hazai és nemzetközi kezdő hétvége bevételével a Pókember a tavaly ilyenkor bemutatott Transformers epizódot is lepipálta. "Kezdettől tudtuk, hogy ez nem a Pókember 4 lesz, az új szereplőgárdával új történetet mesélünk el és őszintén szólva a film felülmúlta a várakozásainkat" – fogalmazott Rory Bruer, a Sony disztribúció feje az AP-nek nyilatkozva.

2002-ben a Pókember első része gyűjtött össze először 100 millió dollár feletti összeget az első hétvégéjén és a következő két epizód tovább javította az eredményt. Igaz, a harmadik részt már felülmúlta a Harry Potter és a Sötét lovag is, a Bosszúállók 207,4 milliós első hétvégéjét pedig még nem közelítette meg egy film sem. De ha a Pókember is olyan szerepel majd, mint a közelmúlt másik "relaunch-a", a Batman: kezdődik!, akkor a Sonynak még lesz oka az ünneplésre.

A Pókember mostani eredménye a második helyre taszította a Universal félig-animációját, a Tedet, a Family Guy rendezőjének nagyjátékfilmes debütálása 32,6 millió dollárt gyűjtött a hétvégén. A harmadik helyen tartja magát a Merida a bátor, a Pixar mozija 20,2 milliót hozott, így az animációs, illetve családi filmek sorát csak a negyedik helyezett Savages töri meg, Oliver Stone drogháborús filmje 16,2 millió dollárral gazdagította a hétvégén a Universalt.

Említésre méltó még, hogy a Madagaszkár 3 még hetekkel a premier után is 7,7 dollárt tudott begyűjteni az amerikai mozikban, ezzel a hetedik helyen megkapaszkodva. A Paramount viszont nem örülhet a hétvége miatt, hiszen a Katy Perry: Part of Me címmel bemutatott koncertfilm csak a nyolcadik helyet érte el a debütáláskor, 7,2 millió dollárral. Az előző hétvégén még csak pár moziban induló, de az egy mozira eső bevételt tekintve rekord To Rome With Love már a top tízben van, Woody Allen legújabb románca 3,5 millió dollárt hozott a hétvégén.

oliver stone mozi Pókember woody allen
Kapcsolódó cikkek