Cégvilág

Az Amazon is beszállhat az okostelefon versenybe

Bár egyelőre nem jelentették be, a CNBC elemzői úgy gondolják, hogy az Amazon egy okostelefon piacra dobását készíti elő.

Az Amazon GameCircle néven mutatta be közösségi játék központját, ami sokban emlékeztet az Apple Game Centerére. A szoftverközpont egy dologban különbözik az Apple termékétől; a segítségével a felhasználók szinkronizálhatják a tartalmakat a "különböző Kindle Fire termékeken" – fogalmazott az Amazon. A CNBC szerint különös ez a szóhasználat, hiszen jelenleg csak az Amazon táblagépe kaphat Kindle Fire márkanéven, egy készülék esetén pedig nem sok haszna van a szinkronizálási lehetőségnek.

Aapo Markkanen, az ABI Research szerint egy okostelefon logikus lépés lenne az Amazon részéről, de a cég vélhetően frissíti a táblagépét, mielőtt előrukkol az új termékkel. Az elemző szerint az Amazon okostelefon legkorábban 2013 első negyedévében érkezhet meg. Az Amazon jelentős előnnyel indul az okostelefonon, egyrészt fejlett felhő alapú adatbázissal rendelkezik, megkerülhet számtalan szolgáltatót és nyújthat kedvezményeket a vevőknek. Ebben nagy segítségére lehet a Cloud Drive, az 5 gigabájtnyi ingyenesen felhasználható, stream tartalommal feltölthető tárhely jó kezdet egy mobilos induláshoz.

okostelefon cloud Amazon
Kapcsolódó cikkek