Cégvilág

Ilyen új Ikarus buszt indít a BKV - fotó

A magyar gyártmányú alacsonypadlós, légkondicionált autóbusz immár nem tesztüzemben közlekedik majd, hanem tartósan állítja forgalomba a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV - a műszaki átadást követően 2012. július 13-án, péntektől munkanapokon a 7-es, hétvégéken pedig a 109-es autóbuszok vonalán.

Az Ikarus 187V alacsonypadlós, mozgáskorlátozottak számára is biztonságosan használható, kifejezetten a nagyvárosi közlekedésre tervezett autóbusz.

A közel 19 méter hosszú, korrózióálló vázszerkezetű, automata sebességváltóval és a második ajtónál rámpával felszerelt autóbusz a hazai szabványok mellett az EURO 5-ös műszaki, üzemanyag-tisztasági és zajkibocsátási normáknak is megfelel, és légkondicionált.

 A BKV közbeszerzési eljárást követően kötött szerződéssel rendelkezik az Ikarus járművek vázjavítási és vázfelújítási munkáira. A szerződés keretében opcionális lehetősége van a vázfelújítás idejére cserejármű igénybevételére a szerződéses partnertől. Ilyen csereautóbusz az Ikarus 187V is, ami legkésőbb 2014. december közepéig lehet tagja a BKV járműparkjának.

 

BKV Ikarus alacsonypadlós Euro 5
Kapcsolódó cikkek