Cégvilág

Megszoktuk a füstmentességet

A január és április közötti türelmi időszakban még sokan tiltakoztak ellene, azóta viszont egyre kevesebbeknek okoz gondot, hogy az év elejétől szinte semmilyen zárt helyen, de még a tömegközlekedési eszközök megállóiban sem lehet rágyújtani. Míg az év első három hónapjában ezer ÁNTSZ-ellenőrzésre még átlagosan 53 szabálytalanság jutott, júniusban már csak 2-3 problémás esetet találtak ugyanennyi vizsgálat során.

Az ÁNTSZ munkatársai a legtöbb esetben – az ellenőrzések 35 százalékában – munkahelyeket kerestek fel. A vizsgálatok ötöde jutott a közforgalmú intézményekre, 18 százaléka pedig a szórakoztató, vendéglátó-ipari egységekre. Viszont arányaiban a legtöbbször, 32 százalékban ez utóbbi helyeken találtak problémát, és alig maradnak el ettől a közforgalmú intézmények, melyeknél száz ellenőrzésre 30 kifogás jutott.

A képzeletbeli lista másik végén a büntetés-végrehajtási intézmények, a pszichiátriai intézetek, az egészségügyi szolgáltatók és a tömegközlekedési eszközök szerepelnek, ezeken a helyeken csak elvétve találtak füstölgőket. Várhatóan 6,4 millió forint összegű bírságot szabnak ki, amitől az első negyedévben még eltekintettek.

füstmentes dohányzás
Kapcsolódó cikkek