Cégvilág

Ford: A Focusszal idén lenyomjuk a Toyota Corollát

Az első félév eladási adataira alapozva a Ford azt állítja, hogy az idei évben felülmúlja a Toyota Corollát és megszerzi a világ legnépszerűbb autója címet.

Az idei első félében 489 616 Ford Focus talált gazdára, ezzel az amerikai cég csaknem 27 ezerrel múlta felül a Toyota Corollát. A Ford a thaiföldi Rayongban felépített új gyárának megnyitóján jelentette be, hogy szeretné megszerezni a világ legnépszerűbb autója címet. A thai gyárban évi 150 ezer kocsit gyártanak majd, amelyeket Thaiföld mellett Vietnamban, Ausztráliában és a térség más országaiban értékesítenek.

Az AP megjegyzi, hogy a megújult Focust száz országban forgalmazzák és az Egyesült Államokban 31 százalékkal több talált belőle gazdára az első félévben, mint 2011 hasonló időszakában. Ugyanakkor a tengerentúlon még mindig a Toyota vezet, Corollából 27 500 darabbal többet adtak el az első félévben.

Ugyanakkor a Corolla még globális szinten is felülmúlhatja a Focust; tavaly ilyenkor a Ford autója szintén vezetett, de a Toyota megnyomta az év végét és végül mintegy 100 ezer darabbal teljesített túl a Fordot az IHS Global Insight adatai szerint.

Corolla Focus Ford Toyota
Kapcsolódó cikkek