Cégvilág

Hajlítható kijelzőjű telefonokkal jön a Samsung

A Samsung ma mutatja be a táblagép és okostelefon kombináció, a Note új verzióját és a tervek szerint még az idén piacra dobja hajlítható kijelzővel szerelt okostelefonjait.

Az Apple elleni per elvesztése és az ebből adódó 1 milliárd dolláros kártérítési kötelezettség után a Samsung igyekszik új termékekkel lendületet venni a piacon, ennek jegyében mutatja be Berlinben a Note 2-t. Az NH Investments and Securities elemzője a Reutersnek úgy fogalmazott: nem valószínű, hogy az új Note jelentős újításokat hoz majd, de ahhoz elég lesz, hogy a koreai cég megtartsa lendületét az üzletágban.

A készülék, amely nem szerepel az Apple győzelmével véget ért pert tiltólistáján, a legújabb, Jellybean nevű Android operációs rendszerrel működik majd és négymagos processzor hajtja, a kijelzője várhatóan nagyobb, 5,5 hüvelykes lesz.

A Note első verzióját tavaly októberben mutatta be a vállalat és meglepetésre kilenc hónap alatt 10 millió darabot adott el belőle. Három hónappal ezelőtt a Galaxy S okostelefon is megújult, ami eddig szintén 10 milliós eladást hozott a vállalatnak. A koreai cég még az idén kirukkol a hajlítható kijelzőjű okostelefonokkal és hamarosan egy Windows 8-cal hajtott modell is érkezik.

note okostelefon galaxy Samsung
Kapcsolódó cikkek