Cégvilág

Megújul a kiskörei vízmű

Az Új Széchenyi Terv keretében megkezdődött a kiskörei vízmű 208 millió forint értékű felújítása.

A fejlesztés, amelyhez 187 millió forintos támogatást nyújt az illetve a magyar állam, a tisztított víz minőségének javítását, az egészségre káros anyagok, az arzén, az ammónia, a vas, az ammónium és a mangán kiszűrését szolgálja - közölte Papp Gyula, a beruházó Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. kommunikációs megbízottja.

A felszín alatti vízbázisra települt víztisztító mű 1968-ban állt üzembe. Elsődleges feladata a kiskörei vízlépcső építésekor szükséges ivóvízigények kielégítése volt, később pedig Kisköre vízellátása.

A jelenlegi előírások szerint a vízmű által kibocsátott víz már nem felel meg az egészségügyi előírásoknak. Az alapvető cél az, hogy a fejlesztés nyomán az ivóvíz megfeleljen a jogszabályban rögzített egészségügyi követelményeknek a beruházás befejezése, vagyis 2013. december 31. után - közölte Papp Gyula.

A munkálatok keretében felújítják a víznyerő kutakat, a tisztító technológiát, valamint az 1208 méter hosszúságú vezetékhálózatot. A projekt tartalmazza egy új, 170 négyzetméter alapterületű épület megépítését is, amelyben helyet kap a klórozóhelyiség, a klórraktár, valamint a szociális és üzemviteli helyiségek.

Az állami tulajdonú, szolnoki székhelyű Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. Magyarország és az Észak-alföldi Régió egyik legjelentősebb víziközmű-szolgáltatója. Több mint 400 ezer ember ivóvízellátását biztosítja, és hozzájárul a régió mezőgazdasági és ipari vízigényeinek kielégítéséhez is.

MTI-->

Új Széchenyi Terv vízbázis vízmű
Kapcsolódó cikkek