Cégvilág

Péntekig eldől a Sziget sorsa

Döntő tárgyalás lesz holnap Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója és az OTP között, a bank elvileg ugyanis kész hitelt nyújtani az Est Media Sziget Kft.-ben meglévő 49 százalékos részesedésének visszavásárlásához.

„Főleg az önrész mértéke a kérdés” – mondta a vg.hu-nak Gerendai Károly. A felek az elmúlt hónapban már jónéhány tárgyalási kört tartottak, az idő azonban sürget, hiszen Gerendaiéknak augusztus 31-ig kell fizetniük a kisebbségi pakettért az Est Media Nyrt.-nek. A Sziget Kft. 51 százalékos tulajdonosaként a Szigerta Invest Kft. és a Volt Invest Kft. 677 millió forintért venné meg a tulajdonrészt. „Üzleti tervet kértek tőlünk, de segíti a tárgyalási pozíciónkat, hogy a Sziget fesztivál idén biztosan nyereséges lett” – fogalmazott az ügyvezető igazgató. A profit pontos mértékét még mindig nem lehet tudni, mert folyamatosan érkeznek be a számlák.

Az idei Szigeten a végleges adatok szerint a tavalyinál valamivel kevesebben, 379 ezren fordultak meg. Mintegy 10 százalékkal kevesebb heti-, de csaknem 10 százalékkal több napijegyet adtak el 2011-hez képest. A bevételek 17-18 százaléka szponzori reklámbevétel, 10 százaléka kereskedelmi, vendéglátásból származik, a fennmaradó rész pedig a jegyárbevétel.

A főszervező korábban elmondta: 500 millió forintot spóroltak meg a kiadási oldalon, s mivel 200 millió forintot költöttek különböző fejlesztésekre, összességében 300 millió forintot takarítottak meg. A veszteség megelőzése érdekében a költségvetés tervezésénél eleve figyelembe vették a várhatóan kisebb nézőszámot, valamint a főszponzor kilépését. Ráadásul a jegyárak emelése és a július 19-én hatályba lépett áfa-változás is kedvezően hatott a költségvetésükre.

Sziget Gerendai
Kapcsolódó cikkek