Cégvilág

Személyre szabott e-egészséggondozás

Új szolgáltatást indít szeptember 3-án Magyar Telekom a Hungaropharmával együttműködésben. Az egészséges életmóddal, az egyes betegségekkel és azok kezelésével kapcsolatos információkat a páciensek és a betegek most már nem csak orvosaiktól, de az Alma Patikák gyógyszerészeitől is megkaphatják, mégpedig SMS-ben, e-mailben vagy telefonon keresztül.

A PraxisPlatform szolgáltatás egy automatizált kommunikációra épülő beteginformációs rendszer. Ebben személyre szabva, az általa meghatározott időpontban kapja meg a páciens a kért információkat.

A rendszer ugyanakkor interaktív, a páciensek bármikor kapcsolatba léphetnek orvosukkal vagy gyógyszerészükkel a PraxisPlatformon keresztül. Ezen kívül a páciensek rögzíthetik betegségükkel kapcsolatos élettani adataikat is, amelyeket orvosuk vagy gyógyszerészük folyamatosan nyomon követhet a távolból.

A PraxisPlatformhoz a tavaly őszi indulása óta már 3400 orvos csatlakozott, akik 18 betegedukációs program keretében már több mint 25.000 páciensnek nyújtanak ily módon segítséget. A szolgáltatás célja, hogy kiegészítse az orvosok által felírt kezelést és a gyógyszerészi gondozást, ezáltal hozzájárulva a hatékonyabb gyógyuláshoz.

Magyar Telekom Praxis Platform hungaropharma
Kapcsolódó cikkek