Cégvilág

Továbbra is vezet a Sötét lovag

Christopher Nolan Batman-sorozatának befejező darabja beváltotta a hozzá fűzött reményeket; immár harmadik hete vezeti a bevételi toplistát az Egyesült Államokban.

A Sötét lovag – felemelkedés már a harmadik hétvégéjét töltötte az amerikai mozikban és ez alkalommal is a legmagasabb, 36,4 millió dolláros bevételt hozta. Ezzel a legújabb Batman sorozat utolsó részének amerikai bevétele elérte a 355 millió dollárt.

A Columbia remake-je, a Colin Farrell főszereplésével (ismét) elkészült Total Recall premier hétvégéjén a második helyet érte el 26 millió dollárral, míg a Fox vígjátéka, a Diary of a Wimpy Kid: Dog Days a harmadik helyen debütált 14,7 millió dollárral.

A Warner Brothers disztribúciós vezetője az AP-nek elmondta: nem lepte meg a Sötét lovag tartós sikere, a mozi bevételei csak 41 százalékkal estek a bemutatás óta eltelt három hét alatt, szemben a sorozat 2008-as bevezető darabjához, amely ekkorra 43 százalékos mínuszt könyvelhetett el. A Batman-mozi egyébként az IMAX rekordját is megdöntötte: eddig a teljes bevétel 48 százalékát hozta be az óriásmozi (Nolan a film 40 százalékát forgatta ebben a formátumban).

Rory Bruer, a Sony disztribúciós feje ennek ellenére elégedett a Total Recall első hétvégjével, miután a film a stúdió várakozásainak megfelelő 20 millió feletti eredményt hozta. "Ahhoz képest, hogy milyen mérsékelt áron készült a film (125 millió dollár), nagyon jól kezdtünk" – mondta Bruer, aki úgy érvelt: ezt a filmet a nemzetközi közönségnek szánták, több piacon, így Indiában és Szingapúrban is első helyen nyitott. Philip K. Dick We Can Remember It For You Wholesale című novelláját, amelyben a főszereplő ráébred, hogy eddigi életének emlékei hamisak, most másodszor filmesítik meg.

A toplista érdekessége, hogy a Jégkorszak 4 még mindig a negyedik helyen áll 8,4 millió dollárral, sőt, a Merida, a bátor is megkapaszkodott a kilencedik helyen, 2,9 millió dollárral.

mozi Sötét Lovag toplista bátor jégkorszak total recall
Kapcsolódó cikkek