Cégvilág

Veszélyes ál-Disney ruhákat vontak ki a hazai piacról

Az EU veszélyes nem-élelmiszerek termékeket jelző gyorsriasztási rendszerében ezen a héten hét Magyarországra importált veszélyes ruha márka akadt fent.

Ahogy az már szinte szokássá vált, ezen a héten is fulladásveszélyt okozó gyermekruházati termékeket hívott vissza a piacról a fogyasztóvédelmi hatóság. És – szintén a megszokottnak megfelelően – kínai, illetve ismeretlen származású termékek okoztak gondot.

A veszélyes darabok között egy Glostory/Disney márkanéven forgalmazott, Hannah Montana feliratos fekete pulóver is található, amelyet a RAPEX potenciálisan hamis áruként jelölt meg. Szintén a listára került egy kapucnis felsővel árusított, H&S, Veaver és Caiba márkájú lányka szabadidőruha, utóbbi névvel már többször találkozhattunk a visszahívott termékek uniós listáján.

Emellett egy ismeretlen származású Sanjoy szabadidőruhát is visszahívták, mivel a derék gumírozása sérülésveszélyt hordoz, az ismeretlen gyártmányú A classic fashion és a QiFeng gyerekdzsekik pedig egyaránt sérülés- és fulladásveszélyesek.

Ezen a héten egyébként a szokásosnál változatosabb volt a visszahívási lista a jelentő országok és a termékek tekintetében is: akadt köztük körömlakk, égősor, plüssjáték, tiltott szert tartalmazó bőrfehérítő, akkumulátor és gázmelegítő is. A lista egyetlen "márkás" résztvevője a Land Rover, az autógyár a 2012-es gyártmányú 2 literes Freelanderek közül hív vissza járműveket Nagy-Britanniában, mivel az érintett autókban a szervóolaj folyása tűzveszélyes lehet.

ruha RAPEX veszélyes termék kínai
Kapcsolódó cikkek