Cégvilág

Auchan-vezér: 200 milliárdot fektettünk be Magyarországon

Az Auchan Magyarország Kft. megnyitotta tizenkilencedik áruházát Magyarországon, ezzel a hetedik, egyben utolsó volt Cora is Auchanná avanzsált.

A munkatársakat minden áruházban megtartották, a Corától átvett, összesen 2700 munkatárs közül mintegy 280 főt foglalkoztat a törökbálinti egység.

Magyarországon az Auchan csoport 1996 óta van jelen, első áruházát 1998-ban Budaörsön nyitotta meg. Elsősorban a főváros környékén és a nagyobb vidéki városokban terjeszkedett az elmúlt közel másfél évtizedben és 12 áruházat nyitott hazánkban. Idén tavasszal a Cora áruházak felvásárlásával 8000-re nőt alkalmazottainak és 19-re áruházainak száma, ez utóbbiak közül elsőként az fóti hipermarketet avatták fel, majd a budakalászi, a szegedi, a szolnoki, miskolci, debreceni és végül törökbálinti áruház nyitott meg.

Dominique Ducoux, a vállalat vezérigazgatója az esemény kapcsán elmondta, hogy az Auchan az elmúlt tizennégy évben mintegy 200 milliárd forintot fektetett be az országban és hosszú távú terveik vannak.
 

befektet Auchan Cora
Kapcsolódó cikkek