Cégvilág

Eddig ellátatlan területekre utazik a GE a veresegyházi turbinával

Teljes energiatermelő–, és szerviz portfólió létrehozásával válaszolt a GE energetikai üzletága a területen mutatkozó speciális keresletre, és a még árammal ellátatlan területeken jelentkező igények kielégítésére.

A GE Energy veresegyházi gyárában elkészült a 100. mobil gázturbina, az eseményt üzletága, tervei, piaci lehetőségei ismertetésére használta fel az üzletág vezetése.

Már önmagában az érintett turbinatípus is speciális: repülőgép hajtóműből fejlesztett (aeroderivatív), könnyen szállítható, gyorsan telepíthető és teljes hatásfokát is 10 másodperc alatt elérő termék. Jelentősége olyan területek áramellátásában nagy, ahol nincs, vagy akadozik a vezetékes villamos energia ellátás, illetve más, biztonsági megfontolás indokolja, hogy gyorsan üzembe helyezhető áramtermelő egységgel rendelkezzen egy adott közösség, intézmény, vállalkozás.

E turbinatípus mellett gázmotort, javító és karbantartó szolgáltatás, dízelmotort, nem mobil aeroderivatív, és hagyományos turbinákat, valamint további termékeket is tartalmaz a GE Energy PowerXpand portfoliója.
A fenti mobil turbinát Veresegyház mellett mindössze egy telephelyen készíti a GE, de készül egy új, kínai beruházásra is.

További részletek a holnapi Világgazdaságban  

Veresegyház GE Energy gázturbina aeroderivatív
Kapcsolódó cikkek