Első fokon a médiahatóságnak adott tegnap igazat a bíróság a Neo FM-ügyben, vagyis a hatóság jogszerűen mondta fel a rádió műsorszolgáltatási-szerződését.

A fővárosi törvényszék helyt adott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azon érvelésének, hogy a csődeljárás – amely alatt a rádió jelenleg áll, és amelyre hivatkozva vitatta a szerződése felmondásának jogszerűségét –, nem akadályozhatja meg a szerződés felmondását. A bíróság kifogásolta, hogy az FM1 Zrt. csődeljárással védendő vagyonelemként – mintegy 1,5 milliárd forintos értékben – a frekvenciahasználati jogosultságát tüntette fel, annak ellenére, hogy ez állami tulajdonban áll, így nem lehet forgalomképes vagy része a rádió vagyonának.

„Gyakorlatilag teljesen biztos voltam benne, hogy a bíróság nekünk ad igazat, mert a vállalat már csődvédelem alatt állt, amikor az NMHH felmondta a szerződést. A hatóságnak ez csak félsiker, mert fellebbezünk” – mondta lapunknak Medveczky Mihály vállalkozó, akinek cége, a Dr. M-MEDIA Kft. még július 3-án vásárolta meg az FM1 Zrt. részvényeit öt forintért.
További részletek a mai Világgazdaságban