Cégvilág

Mintaházak - Fűtéskorszerűsítési projektet indít a Főtáv

Három fővárosi panelházon végez el a Főtáv Zrt. olyan korszerűsítéseket a saját költségén, amelyek a fűtési kiadások csökkentését ígérik.

Elstartolt a Főtáv Zrt. budapesti mintaház beruházása egy rákospalotai panelépületen végzendő fejlesztésekkel. A házon három nagy változtatást hajt végre. A tetejére napelemeket telepít, az azok által termelt energia csökkenteni fogja az épület lakói által vásárolandó energia mennyiségét. Felújítja, szigeteli a használati melegvíz rendszerét is, ennek köszönhetően kisebb lesz a hőveszteség, tehát a lakások adott hőmérsékleten való tartásához kevesebb hőt kell felhasználni. Végül okos mérőket is telepít.

Ezek adatait figyelve a lakók maguk szabályozhatják az általuk igénybe vett hő mennyiségét, nyomon követhetik felhasználásukat, a szolgáltató pedig azonnal értesül egy esetleges zavar bekövetkeztéről, vagyis, még az előtt, hogy a felhasználók problémát észlelnének az ellátásban.

A fentiekről Fekete Csaba, a Főtáv vezérigazgatója beszélt a társaság sajtótájékoztatóján. Elmondta még, hogy cége tavasszal hirdette meg a panelházak számára a programban való részvételi lehetőséget. Legfeljebb öt épület felújítására készült, de a rendelkezésre álló, 50 millió forintos keret végül csak három épületberuházást engedett meg.

Cikkünk a társaság beruházásairól, terveiről, Fekete Csaba lapunknak adott nyilatkozatával a holnapi Világgazdaságban.   
 

mintaház Főtáv fűtés
Kapcsolódó cikkek