Cégvilág

Szeptember 30-ig igényelhető a gázártámogatás

Szeptember 30-ig igényelhetnek gázártámogatást azok a nagycsaládosok, akik három vagy több gyermeket nevelnek - tájékoztatta a Magyar Államkincstár csütörtökön az MTI-t.

 A kérelmeket a Magyar Államkincstár bejelentett lakhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes igazgatóságához kell eljuttatni. A kedvezményt a kitöltött igénylőlaphoz csatolt utolsó havi gázszámla másolatával lehet igénybe venni. A kérelmet annak a nagycsaládos háztartásban élő személynek kell benyújtania, akinek a nevére a számla ki van állítva.
    A közlemény szerint egyszerűsödnek a szabályok, így például nem kell átíratni a gázórát a családi pótlékot kapó személy nevére.


    Ugyancsak könnyítés, hogy 2013. január 1-jétől a kérelem bármikor beadható lesz, amikor a harmadik gyermek megszületik vagy a háztartásba kerül. A kedvezményt visszamenőleg legfeljebb két hónapra lehet igénybe venni. Az ügyintézésre így - például újszülött esetén - a szülőknek több idő áll majd rendelkezésére.
    A kedvezmény a jövőben - a jogosultsági feltételek fennállásáig - határozatlan időre jár, a kérelmet már nem kell évenként benyújtani. A kedvezményezetteknek 2013-tól csak az esetleges változásokat kell bejelenteniük.


    A Magyar Államkincstár megyei igazgatóságai viszont kötelesek évenként ellenőrizni a nyilvántartásában szereplők jogosultságát - közölte a kincstár.

segély államkincstár gázártámogatás
Kapcsolódó cikkek