Cégvilág

"Ha bejön napi 500 e-mailem, akkor valamit rosszul csinálok"

Mi a kapcsolat a spiritualitás és a személyes márkaépítés, illetve a vezetői kvalitások között? Erről beszélgetett Dara Péter coach, a DEVISE Hungary ügyvezetője, egyben a Világgazdaság bloggere és Kőszegi András, a BrandTrend tulajdonos vezetője.

"Mivel töltöm a munkahelyemen az időmet? Ha bejön napi 500 e-mailem, akkor valamit rosszul csinálok. Vezérigazgatóként nem kell, hogy 400 e-mailt kapjak egy nap, elég, ha 50-et válaszolnék meg én, a többit pedig a kollégáim intéznék" – veti fel Kőszegi András azzal kapcsolatban, mi a helyzet a vezetőkkel és az időgazdálkodással.

Dara Péter szerint az ilyen vezetőknek el kell gondolkodniuk azon, azért vállaltak-e fel ennyit, mert nem bíznak a munkatársaikban vagy mert a feladatok kiadása konfliktussal jár, és számon kell kérni, és a számonkérés konfliktusokkal jár, és a konfliktust meg nem merem fölvállalni? "Ismerem-e magamat annyira egyáltalán, hogy tudjam,  hogyan lehetnék jobb vezető, elgondolkozom-e ezen?" – teszi fel a kérdést a coach.

Dara Péter hozzáteszi: 2010-ben csinált egy kutatást Hogyan dönt a döntéshozó? címmel, és volt egy olyan vezető, aki – az online kutatásban nem volt benne – megkereste az elérhetőségeit és írt egy konkrét e-mailt, hogy 16 év után most először gondolkozott el arról, hogyan vezet. Kérdéseket kellett magának föltennie és kapnia a kutatáson keresztül ahhoz, hogy tudja, mi határozta meg az elmúlt időszakában a döntéseit. Nagyon sok vezető van, aki azt hiszi, racionális módon hozza meg döntéseit, holott ez nem igaz.

A teljes interjú elolvasható a Világgazdaság Online Fejétől bűzlik blogján

 

 

coach döntés konfliktus vezető
Kapcsolódó cikkek