Cégvilág

Kenyértörés a CBA és a Co-op közt?

Már nem akarja közösen megvenni a Match-láncot a Co-op és CBA. Az utóbbi elnöke a CBA megtisztulási folyamatának részeként értékelte, hogy szeptember 28-án nyolc partnercég felmondta a franchise szerződését. A cégek a Co-op beszerzési társasághoz csatlakoztak.

Baldauf László szerint a vállalkozások az elmúlt időszakban –  elsősorban szakmai hiányosságaik, beszállítókkal szembeni magatartásuk miatt – sok gondot okoztak a CBA vezetésének, amely az év elején a beszállítók védelmében határozatot hozott a fizetési fegyelem megszilárdítása érdekében. A vásárlások után minden vállalkozásnak fedezetet kell biztosítania, amely ingatlan- vagy pénzügyi fedezet lehet. A kilépettek kivételével valamennyien eleget is tettek vállalt kötelezettségeiknek – közölte a CBA.

Nemrégiben ugyanakkor megszűnt a Co-op Hungary Zrt. és a CBA Kereskedelmi Kft. tavaly októberben létrehozott és azutóbbi alsónémedi központjában bejelentett közös cége, a C és C Partner Vagyonkezelő Kft., amelyet a belga Delhaize csoport tulajdonában lévő Match bolthálózat megvásárlására hoztak létre. Úgy tudni, a belga csoport már külön-külön akarja értékesíteni a Match és a Profi hálózatot, és külön is tárgyal a CBA-val valamint a Coop csoporttal.

CBA baldauf
Kapcsolódó cikkek