Cégvilág

Meggondolták magukat: mégsem marad Magyarországon Saturn

Az egy évvel ezelőtti tervekkel szemben ebben az évben nem bővült a Media Markt - Saturn hálózat, sőt, november elsejétől ez utóbbiak Media Markt néven folytatják a munkát.

Miután a Saturn áruházak beolvadnak a Media Markt áruházláncba, az eddigi 17 helyett, 21 Media Markt áruház fogadja a vásárlókat. A Media Markt Saturn Holding úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a Saturn márkanév eltűnését az indokolja, hogy egy márkanév reklámozás olcsóbb, mint kettőé.

Mindenesetre ez újabb stratégiamódosítást jelent, hiszen februárban, amikor a győri Saturn átalakult Media Markt áruházzá, még azzal indokolta az átalakítást a holding, hogy csupán a fővárosban lesznek Saturn áruházak.

Utolsó alkalommal az elmúlt év utolsó negyedévében nyitott új, egyenként mintegy 3 ezer négyzetméteres áruházakat a Media Markt Saturn Holding: Kecskeméten Media Markt, a budapesti Arena bevásárlóközpontban pedig Saturn létesült.

Ezt megelőzően ugyanakkor szeptemberben bezárták a négy évvel ezelőtti nyitás óta végig veszteséges, 2700 négyzetméteres zalaegerszegi áruházat. A holding úgy döntött, hogy optimalizálja portfólióját és azokra az áruházakra koncentrál, amelyek sikeresebben üzemeltethetők.

Saturn Media Markt
Kapcsolódó cikkek