Cégvilág

Orbán Viktor kuplunggyárat avat

Ma tartják a szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. új gyártócsarnokának gépindító ünnepségét, amelyen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor részvételével tartják a LuK Savaria kuplunggyártó gépindító ünnepségét. A tengelykapcsolók gyártásával foglalkozó társaság új, 20 ezer négyzetméteres csarnokának bokrétaünnepségét júliusban tartották a vasi megyeszékhelyen. Az akkori tájékoztatás szerint a 3,7 milliárd forint összköltséggel épülő üzemcsarnokban korszerű technológiával működő gépeket, köztük egy 630 tonnás automata présgépet telepítenek.

 A sajtolóüzem mellett a hőkezelés berendezései, valamint a szerszámgyártás is helyet kap az új üzemcsarnokban, de lehetőség lesz új technológiák bevezetésére is. A fejlesztésnek köszönhetően az év végéig 200-zal tudják bővíteni a dolgozói létszámot, 2014 végéig pedig további 500 új munkahelyet hoznak létre.

A LuK 1997-ben kezdte meg működését a szombathelyi Claudius Ipari és Innovációs Parkban. Főbb tevékenységi köre a tengelykapcsolók, a tengelykapcsoló-rendszer alkatrészeinek gyártása. A cég termékeit a BMV, Audi, Ford, Fiat, Peugeot, Mercedes, Isuzu, Opel és Hyundai autókba építik be. A cég árbevétele tavaly elérte a 460 millió eurót.

 

 


 

MTI-->

LuK Savaria avatás
Kapcsolódó cikkek