Cégvilág

Orosz turistákért kampányol a Magyar Turizmus Zrt.

Az orosz vendégforgalom további szárnyalásához a Magyar Turizmus Zrt. (MT) reményei szerint az új Jekatyerinburg-Budapest járat is hozzájárul majd.

Oroszország Magyarország Top10 turisztikai küldő piacának egyike. A KSH adatai szerint 2011-ben közel 462 ezer orosz vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ami 23,5 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az idén január és július között pedig 31,6 százalékkal bővült a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált orosz vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest.

A jekatyerinburgi székhelyű Ural Airlines légitársaság 2012. október 3-án indítja első járatát az Ural régió fővárosából Budapestre. A jekatyerinburgi Kolcovo repülőtérről szerdánként 15 óra 55 perckor induló repülőgép 16 óra 35 perckor érkezik meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, és onnan 17 óra 40 perckor indul vissza. A légitársaság a járatot Airbus 320-as típusú repülőgéppel teljesíti.

A Magyar Turizmus Zrt. a járatnyitás apropóján három részből álló kampányt bonyolít le a Jekatyerinburg-Budapest járat és Magyarország mint turisztikai úti cél népszerűsítése érdekében.  A kampány egyik elemeként szeptember 20-án három hónapos internetes kampányt indított az MT Zrt. a TurProfi.ru portállal együttműködésben, amelynek során a szakma képviselőit a www.turprofi.ru oldalon, míg a nagyközönségi érdeklődőket a www.utravel.ru honlapon tájékoztatják az új légi összeköttetésről. Az új járattal kilenc orosz újságíró érkezik Magyarországra az MT Zrt. meghívására.

A Jekatyerinburg-Budapest járatot és Magyarországot mint turisztikai desztinációt az október 5-6-án megrendezendő jekatyerinburgi ExpoTravel 2012 kiállítás keretében is népszerűsíti az MT. A várhatóan 10 ezer főt vonzó vásáron a MT moszkvai külképviselete társkiállítókkal - 1000 Út Kft., Robinson Tours Kft., NaturMed Carbona Hotel, Spirit Hotel, Implantcenter, Royal Verecke Kft., Tour-Trading-91. Kft. - közösen vesz részt.

Az Ural Airlines légitársaság az orosz légi fuvarozói piac egyik meghatározó társasága. A légitársaság 2012. augusztus 14-én köszöntötte idei kétmilliomodik utasát (tavaly csak október végén érte el ezt az utasszámot), és reméli, történetében először az idén a hárommilliomodik utasát is üdvözölheti.

Jekatyerinburg-Budapest Magyar Turizmus Zrt.
Kapcsolódó cikkek