Cégvilág

Vizsgálja a GVH a Magyar Kedvezménykártya Kft-t

A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított az MKK Magyar Kedvezménykártya Kft.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH  azért indított eljárást, mert a cég által üzemeltetett „Magyar Kedvezmény  Kártya rendszer” népszerűsítése során megjelent tájékoztatásai valószínűsíthetően megtévesztő állításokat  tartalmaznak, továbbá a fogyasztók rendszerbe történő beléptetésével kapcsolatosan  felmerülhet a vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése. 

A versenyfelügyeleti eljárás kiterjed az eljárás alá vont által 2012 májusától az ügyindítás  napjáig tartó időszakban a Magyar Kedvezmény Kártya rendszerének népszerűsítéséhez  használt valamennyi kommunikációs eszközre.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett  vállalkozás a jogsértést elkövette, az eljárás a tények tisztázására irányul. Az eljárás befejezésének  határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal,  legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható. 

eljárás magyar kedvezménykártya GVH tisztességtelen
Kapcsolódó cikkek