Cégvilág

Bookline-ból Shopline - Duplázódott a veszteség

Csökkenő árbevételről, és növekvő veszteségről számolt be hétfőn este közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésében a Shopline-webáruház Nyrt.

Az átkeresztelt Bookline január és szeptember közötti kilenc hónapban 2,39 milliárd forintos árbevételt könyvelt el, ami 4 százalékkal kevesebb a 2011 hasonló időszakában elért forgalomnál. Mindeközben az adózott eredmény tovább romlott: a tavalyi szűk 60 milliós veszteséget követően ezúttal ennek több mint duplájára, 124,1 millióra rúgott a hiány. Emelkedett ugyanakkor a társaság online oldalainak látogatottsága: ez a mutató az évből eltelt eddigi eltelt kilenc hónapból nyolcban volt magasabb, mint tavaly.

A cég vezetése a gyorsjelentésben a tavalyinál gyengébb számokat azzal indokolta, hogy a kedvezőtlen makrogazdasági környezet hatása továbbra is érződik a hazai kiskereskedelemben. A társaság helyzetét tovább nehezíti, hogy itthon a fogyasztók még mindig igen kis számban használják az e-kereskedelem kínálta lehetőségeket, a hazai könyvpiac pedig előrejelzések szerint 2012-ben éri el mélypontját.

shopline Bookline veszteség
Kapcsolódó cikkek