Cégvilág

Eladja a Real üzletláncot a Metro az Auchannak

A Metro csoport az Auchannak adja el Real nevű élelmiszerhálózatát Kelet-Európában - erősítették meg Németország vezető áruházláncánál pénteken.

A Real láncért - amely nem azonos a magyarországi Reál üzletekkel - 1,1 milliárd eurót kap a Metro. A cégcsoport a lengyelországi, romániai, oroszországi és ukrajnai üzleteket adja el, de megtartja a németországi és a törökországi hálózatot. A Metro a jövőben elsősorban a Cash & Carry nagykereskedelmi, illetve a Media-Saturn elektronikai üzletágra koncentrál.

A Metro csoport nyeresége csökkent a harmadik negyedévben: 346 millió euróra esett a működési eredmény az egy évvel korábbi 563 millióról. Adózás és a kisebbségi részesedések levonása után 77 millió euró maradt a cégcsoport kasszájában az egy évvel korábbi 190 millió euró nyereséggel szemben. Az értékesítési árbevétel 15,9 milliárd eurót tett ki, alig valamivel többet az egy évvel korábbinál.

A Real boltok vesztesége 4 millió eurót tett ki 2012 első kilenc hónapjában az egy évvel korábbi 13 milliós profitot követően. A Metro-csoporthoz a névadó nagykereskedelmi áruházak mellett a Media Markt és a Saturn elektronikai áruházlánc, a Real élelmiszerkereskedelmi hálózat, valamint a Kaufhof áruházlánc tartozik.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek