Cégvilág

Klubrádió: Álságos és nevetséges a Médiatanács segítő szándéka

A Klubrádió azt állítja, a Médiatanács ismét megpróbálja megtéveszteni a közvéleményt, amikor azt állítja, hogy partnernek tekinti a rádiót és segítséget nyújt a további működtetésében.

A Klubrádió a Médiatanács legutóbbi közleményét idézi, amely szerint a szervezet " két esztendeje folyamatosan és kiszámíthatóan biztosítja a Klubrádió számára a zavartalan működés lehetőségét". A rádió vezetése szerint ez távol áll az igazságtól, hiszen két éve ideiglenes engedélyeket biztosítanak és sokszor csak az utolsó pillanatban tudják meg, tovább sugározhatnak-e.

A Médiatanács a rádió szerint megtéveszti a közvéleményt azzal, hogy azt állítja, " a Klubrádió kecskeméti frekvenciájáért fizetendő éves díjat a Médiatanács 11 millióról 3 millió forintra, míg debreceni frekvenciája díját 8,5 millióról 4,1 millió forintra csökkentette". A cég kiemeli, hogy a szervezet – sok más kereskedelmi rádióval ellentétben – a Klubrádiónak nem adott kedvezményt a budapesti sugárzási díjra, méghozzá éppen a sugárzási jog ideiglenességére hivatkozva.

A rádió közleményében megjegyzi: a Lánchíd, a Katolikus és a Mária rádiók egyaránt ingyenes frekvenciahasználatot kaptak a Médiatanácstól, emellett a szervezet által a Klubrádiónak felajánlott úgy nevezett segítség "álságos és nevetséges".  A cég úgy fogalmaz: a Médiatanács arcul csapta a közvéleményt, amikor a Klubrádiónak nem adta át a pályázaton elnyert frekvenciáját, és nem engedelmeskedett a jogerős bírósági ítéletnek

 

médiatanács frekvenciadíj Lánchíd katolikus rádió Klubrádió
Kapcsolódó cikkek