Cégvilág

Újabb óriás visszahívás a Toyotától - Félmillió európai kocsi érintett

2,76 millió autót hív vissza világszerte a Toyota kormány- és vízpumpa hibák miatt - közölte a cég szerdán.

A visszahívásra azért kerül sor, mert a japán területfejlesztési, infrastrukturális, közlekedési és turisztikai minisztérium szerint egyes modellek kormánytengelyei nem elég erősek, a vízpumpák pedig rövidzárlatot okozhatnak gyártási hiba miatt.

Az autógyártó szerint eddig nem vezettek balesethez a hibák, de a vízpumpával kapcsolatban mintegy 400, a kormányhibát illetően pedig néhány tucat panaszt érkezett tulajdonosoktól a céghez.

A visszahívás 1,52 millió Japánban értékesített és 1,25 millió tengerentúli Toyotát érint. Összesen 13 modellt hívnak vissza, köztük 2000 és 2011 között gyártott Priusokat és Corollákat is. Az Egyesült Államokból 670 ezer, Európából 496 ezer kocsit rendel vissza az autógyártó.

A Toyota a múlt hónapban évek óta nem látott nagyságrendű, 7,43 milliós visszahívást jelentett be az elektromos ablakemelők potenciális meghibásodása miatt, a vállalat történetének eddigi legnagyobb visszahívási akciójára 2009-2010-ben került sor, amikor több mint 8 millió modellt rendeltek a szervizekbe világszerte.

Corolla Prius Toyota visszahívás
Kapcsolódó cikkek