Cégvilág

Német kkv-kat csábítana Magyarországra Cséfalvay

A német nagyvállalatok után minél több német kis- és közepes vállalkozást kell bevonni a magyar gazdaság fejlesztésébe - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára az MTI-nek pénteken Berlinben, ahol beruházás-ösztönzési fórumon vett részt.

A Magyarországon hosszabb ideje tevékenykedő német vállalatokra jellemző, hogy fokozatosan a nagyobb hozzáadott értékű termelés felé fordulnak, ami egybevág a kormány egyik fő gazdaságpolitikai céljával, és a német beruházók részt vesznek a duális szakképzésben is. Ezért minél több német céget kell megnyerni magyarországi projektekhez - fejtette ki álláspontját Cséfalvay Zoltán.

Hozzátette: a német kis- és közepes vállalkozások más méretűek, és más dimenzióban tervezik a tevékenységüket, mint a magyarok. Amikor például telephelyet keresnek, Kínától Brazíliáig megvizsgálják a lehetőségeket. Magyarországnak ezen a globális piacon kell megszereznie a német befektetéseket, és a versenyben "nem állunk rosszul".

Cséfalvay német kkv
Kapcsolódó cikkek