Cégvilág

Porsche Hungaria: Az áfavisszaigénylés mentheti meg a márkaszervizeket

Jövőre sem lehet komolyabb bővüléssel számolni az autópiacon – jelentette ki Eppel János, a legnagyobb autóimportőr vállalat, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója, hozzáfűzve: a havi eladási szint 2009 augusztusa óta néhány százalékos eltéréseket leszámítva tulajdonképpen azonos.

Befagyott a piac, és a kereskedők már nagyon várják az olvadást.  Amint a szakember elmondta, a jövő évben is az ideihez hasonló értékesítési mennyiségre számít, vagyis 58 ezer új személyautó és 12 ezer kis haszonjármű kaphat rendszámot. A márkakereskedők száma viszont esik. Országszerte alig több mint hatszáz kereskedés fele a válság előttinek, a Porsche Hungaria partnerei száma pedig 115-ről 85-re csökkent.

A márkaszervizekkel rendelkező kereskedők életben maradását segítheti, hogy január elsejétől már visszaigényelhető lesz a céges autók karbantartása után fizetendő áfa fele. A hitelezés újraindulása nélkül azonban továbbra sem fognak megjelenni a magánvásárlók a kereskedésekben. Ezért a cégvezető karácsonyra a finanszírozási piac feléledését kérné.

Részletek a szerdai Világgazdaságban

 

márkaszerviz Porsche Hungaria kereskedő
Kapcsolódó cikkek