Cégvilág

Kína kémkedett a Wall Street Journal után?

A jelek szerint kínai hackerek amerikai lapokat is kiszúrtak maguknak - írja a Handelsblatt New Yorkból keltezett jelentésében.

Röviddel azután, hogy a New York Times a számitógépes rendszere ellen intézett és egy hónapig tartó támadásról számolt be, a The Wall Street Journal is ilyen váddal állt elő.

Paula Keve, a kiadó szóvivője kijelentette, a számitógépes rendszerbe történ behatolás "létező probléma". A kiadó együttműködik az amerikai hatóságokkal, valamint biztonsági cégekkel, hogy megvédje az olvasókat, a munkatársakat és a forrásokat. Ugyanakkor első információk szerint a behatólók nem juthattak ügyfelek adataihoz. Az újság a Kínából érkező támadásokban széles körben elterjedt jelenséget lát. Ugyanis a Wall Street Journalon és a New York Timeson kívül más amerikai médiumokat is ért hasonló támadás. Beavatott személyek szerint az FBI az ügyben már több mint egy éve nyomoz, sőt azt is latolgatja, hogy az esetet ne minősitse-e az amerikai nemzetbiztonságot veszélyeztető fenyegetésnek.

Wall Street Journal média kémkedés
Kapcsolódó cikkek