Cégvilág

Nőtt az Electrolux nyeresége, de nem örülhetnek a befektetők

Nőtt a svéd Electrolux háztartási berendezéseket gyártó konszern nyeresége a tavalyi utolsó negyedévben, de jócskán elmaradt a szakértők által várttól.

A cég pénteken ismertetett várakozása szerint a termékei iránti kereslet csökken az idén Európában, amit azonban ellensúlyoz majd az észak-amerikai és a feltörekvő piacok keresletbővülése.

A tavalyi negyedik negyedévben az Electrolux nyeresége 291 millió svéd koronára (45,9 millió euró) nőtt az egy évvel korábbi 220 millió koronáról. Ez jóval elmarad a Dow Jones által megkérdezett elemzők által várt 394,6 millió korona negyedéves profittól.

Az értékesítési árbevétel 29,19 milliárd koronára nőtt az egy évvel korábbi 28,37 milliárd koronáról, meghaladta az elemzői várakozásokban szerepelt 28,36 milliárd koronát.

A december végével záródott három hónap működési eredménye 1,63 milliárd koronára ugrott a 2011 utolsó negyedévi 616 millió koronáról, de kisebb lett a szakértők által várt 1,71 milliárd koronánál. Az Electrolux árfolyama 1,87 százalékos mínuszban kezdett pénteken a stockholmi értéktőzsdén.

 

vállalati jelentés kereslet nyereség árbevétel Electrolux működési eredmény
Kapcsolódó cikkek