Cégvilág

Nézegesse neten az áramfogyasztását!

Interneten követheti áramfogyasztását az EdF Démász Hálózati Elosztó Kft. 2000 kiválasztott ügyfele.

Az Alföldön közel 2000 háztartás áramfogyasztását okos mérőórák regisztrálják az EdF Démász Hálózati Elosztó Kft. tesztprogramjában.

Április eleje óta a tesztben részt vevő ügyfelek az okos mérők
segítségével nyomon követhetik villamosenergia-fogyasztásukat, és ennek segítségével akár csökkenteni is tudják a háztartásban felhasznált energia mennyiségét. A várhatóan 2013 végéig tartó országos okos mérés projekthez minden magyarországi villamosenergiaszolgáltató csatlakozott.

A program célja kideríteni azt, hogy az ügyfelek változtatnak-e energiafelhasználási szokásaikon, ha lehetőségük van nagyon pontosan nyomon követni áramfogyasztásukat. A tesztprogram internetes felületén van erre lehetőség: a kiválasztott ügyfelek a regisztrációt követően negyedórás bontásban nyomon követhetik fogyasztásukat.

A weboldalon a fogyasztás nagyon részletesen elemezhető. Például: az ügyfelek azonosítani tudják háztartásuk csúcsfogyasztási időszakait, valamint az értékek változását a mosógép vagy az öntözőrendszer bekapcsolásával. Megvizsgálhatják, hogy mennyit jelent az energiafogyasztás szempontjából, ha áramtalanítják a nem használt, de készenléti módban lévő elektromos berendezéseket. Pontos szimulációk is megvalósíthatók: összehasonlítható a téli és a nyári fogyasztás, illetve ezek költségei.

Az okos mérés tesztprogram ügyfelei automatikusan - diktálás vagy leolvasás nélkül - naprakész számlát kapnak, így valós fogyasztásuknak megfelelően fizetik az elfogyasztott villamos energia árát.

Világgazdaság Online-->

EDF Démász okos mérő
Kapcsolódó cikkek