Cégvilág

Szócska: több helyen előjegyzés van, nem várólista

Tukacs István (MSZP) az egészségügyi átalakításokról szólva bírálta, hogy mintegy 300 milliárd forintos forráskivonást szenvedett el az ágazat három év alatt, az államosítás pedig szerinte nem hozta meg a várt eredményt. A legszembetűnőbb problémának a szakemberek elvándorlását nevezte.

Nem lehet eleget hangsúlyozni, mennyit árt az egészségügynek a kötelező nyugdíjazás - mondta. Hozzátette: a várólisták óriásira nyúltak, és több tízezer embert érintenek. Meg kell kötni azt a szakmai és politikai konszenzust, amely közös vélemények alapján alakítja az ágazatot! - sürgette.

Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára következetes válságkezelést, célirányos erőfeszítéseket ígért. A forráskivonásról szólva közölte: a megelőző kormány is csökkentette a finanszírozás mértékét, ennek káros hatásait pedig a jelenlegi kabinetnek kellett kezelnie.

Szerinte a központi számlavezetés adja meg a kórházak ellenőrzésének lehetőségét, a várólistáknak pedig van kezelési programja, le fogják dolgozni. Hozzátette: több helyen előjegyzés van, nem várólista.

várólista egészségügy előjegyzés kórház
Kapcsolódó cikkek