Cégvilág

Részben fizetős lesz a legnagyobb német hírportál

Európa legnagyobb napilapja, a Bild Zeitung jövő hónap elejétől részben fizetőssé teszi weboldalát. A legfontosabb hírek továbbra is ingyenesek maradnak, a többi tartalomért azonban havi 4,99 eurót (kb. 1400 forintot) kell fizetni.

Egy új technika egyúttal lehetővé teszi majd, hogy a nyomtatott lap vásárlói az eddigi 70 centes (200 forintos) árért teljes hozzáférést kapjanak az internetes kiadáshoz. A Bild kiadója, az Axel Springer ezt világpremiernek nevezte közleményében.

Donata Hopfen, a Bild digitális igazgatója az AP hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a lépés paradigmaváltást jelent a fizetős internetes újságírói tartalom kultúrája felé.

A Bild honlapja immár Németország legolvasottabb online hírportálja. Mathias Döpfner, az Axel Springer vezérigazgatója elismerte, hogy a terv rosszul is elsülhet. De hozzátette, úgy gondolja, nincs más alternatíva, amely forrásokat teremtene a minőségi újságírás fenntartására.

Egy további szolgáltatásért, amely a labdarúgó mérkőzések videóit kínálja (a németországi jogok birtokosa az Axel Springer) további havi  2,99 eurót (kb. 866 forintot) kell fizetni.

A nyomtatott Bild Zeitung példányszáma esett az elmúlt időszakban, jelenleg 2,5 milliót adnak el belőle naponta.

Világgazdaság Online-->

hírportál bild
Kapcsolódó cikkek