Cégvilág

A bezárt Telki luxuskórházban gyógyulhatnának az állami vezetők és politikusok

A Honvédkórház kibérelné a Telki magánklinika épületét, hogy a magánbetegeket, az állami vezetőket és a politikusokat luxuskörülmények között láthassa el - értesült a Népszava.

A Telki magánkórházat a napokban zárták be: július 11-től szűnt meg a fekvőbeteg ellátás, miután a luxusklinika épületét eladták. A magánintézmény eddigi tulajdonosa, Kovács Gábor a komplexumból csak a kórház épületére és felszerelésére talált vevőt. Az új tulajdonos kilétére korábban nem derült fény, csak annyit közöltek hivatalosan, hogy a vevőnek "nem célja a fekvőbeteg-ellátás folytatása". Mégis igényt tartott az ingatlan mellett a kórház felszereléseire, gép- és műszerparkjára is, ráadásul maga Kovács az Indexnek adott interjúban arra a kérdésre, hogy mi lesz most a kórházból, úgy válaszolt: "egészségügyi jellegű intézmény lesz", de pontosan nem tudja, miként.

A Népszava szerint a KLH-Masters Létesítményüzemeltető és Fenntartó Kft. vásárolta meg az ingatlant, méghozzá azzal a céllal, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) egészségügyi szolgáltatójának adja bérbe. Ez a cég egyébként is az évi 40 milliárd forintos árbevételt hozó HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. legnagyobb szállítója, azaz a honvédelmi tárca kiemelt partnere.

A lap forrásai szerint a tervek olyannyira konkrétak, hogy a napokban már "terepszemlén" is megjelent a Honvédkórház fél vezetése, például Borbíró Zoltán, az intézmény felügyeletére kinevezett miniszteri biztos, védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár, valamint Zsiros Lajos orvos ezredes, a Honvédkórház orvos-igazgatója.

Közben a 444.hu azt írta, hogy az állami vezetők kiemelt egészségügyi ellátást kapnak a Honvédkórházban és a SOTE-n. A lap szerint nincs várólista: ha szakorvosra vagy vizsgálatra van szükségük, akkor azt azonnal megkaphatják. Mára több mint 300 embernek jár ilyen kivételes ellátás.

állami vezetők ellátás várólista Telki kórház bezárt kórház magánkórház soron kívül
Kapcsolódó cikkek